Sarkozy migrantidele: saage prantslasteks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Prantsuse presidendiks pürgiv Nicolas Sarkozy ütles eile, et kui immigrandid on saanud Prantsuse kodakondsuse, peaksid nad elama nagu prantslased.

Pariisi eeslinnas Franconville´is avalikul koosolekul esinenud ekspresident taunis kõnes ka poliitilist äärmusislamit, mille eesmärk on vabariiki provotseerida.

«Minust saab tegude president, ma ei lepi 238 terroriohvriga Prantsusmaal alates 2015. aasta jaanuarist,» ütles Sarkozy, lubades halastamatut sõda islamiterrorismi vastu.

«Ma ei lepi keskaegse käitumisega, mis nõuab naistelt burkinide kandmist,» lisas Sarkozy.

Ekspresident taunis vähemuste türanniat ja ütles, et kui ta võidab 2017. aasta presidendivalimised, saab temast rahvusliku kogukonna president, sest Prantsusmaal loeb vaid Prantsuse kogukond.

«Kui tahate saada prantslasteks, siis räägite prantsuse keelt ja elate nagu prantslased. Me ei lepi enam lõimumisega, mis ei toimi, me nõuame assimileerumist. Kui saate prantslasteks, siis on teie esivanemad gallid. Te peate ütlema: ma armastan Prantsusmaad, ma õppisin tundma Prantsusmaa ajalugu, ma pean ennast prantslaseks,» lisas Sarkozy.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles