USAs varastasid mehed pommi ümbritsenud koti ja jätsid seadme tänavale vedelema (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirkeedupotist ehitatud pomm USAs.
Kiirkeedupotist ehitatud pomm USAs. Foto: Reuters/ScanPix

USA suurlinna New Yorgi politsei otsib taga kaht meest, kes komistasid nädalavahetusel ühe lõhkemata pommi otsa, varastasid seda varjanud koti ja jätsid seadeldise tänavale edasi vedelema, vahendab Reuters. 

New Yorgis kiirkeetjast ehitatud pommi plahvatuses sai viga 29 inimest, teine samasugune lõhkekeha leiti mõne tänava kauguselt. Turvakaamerate salvestiste vaatamisel avastasid uurijad, et koti avastasid tänaval kõndinud kaks meest, kes seadeldise kotist välja võtsid ja seejärel kotiga jalga lasid.

Õnneliku juhuse tõttu kiirkeedupotist ehitatud pomm, mis jäeti lihtsalt tänavale vedelema ei plahvatanud. Miks mehed leitud imelikust seadmest kedagi ei teavitanud, on politseile ebaselge.

Videole jäädvustatud mehi otsitakse politsei kinnitusel taga kui tunnistajaid, mitte kahtlusaluseid. «Nad nägid lihtsalt välja kui kaks tavalist meest, kes mööda Manhattanit kõnnivad. Siiski soovime me nendega ilmselgelt rääkida,» sõnas New Yorgi politsei esindaja Robert Boyce.

«Nad näisid oma leiu üle uskumatult õnnelikud ja kõndisid sellega lihtsalt minema,» lisas Boyce. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles