Moskva: meie ÜRO abikonvoid ei rünnanud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud veok rünnaku alla sattunud konvoist.
Põlenud veok rünnaku alla sattunud konvoist. Foto: AP/Scanpix

Süürias Aleppo linna lähistel eile õhtul liikunud ÜRO abikonvoid ei rünnanud ei Vene ega Süüria sõjalennukid, teatas täna Moskva.

«Vene ja Süüria õhujõud ei sooritanud ühtegi õhulööki ÜRO abikonvoile, mis liikus Aleppo edelaosas,» ütles Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov uudisteagentuuridele edastatud avalduses.

ÜRO teatel tabas eileõhtune rünnak Orum al-Kubra linna suundunud abikonvoid. Konvoi 31-st veoautost purunes vähemalt 18. Punase Risti teatel hukkus vähemalt 20 inimest, kelle seas oli üks organisatsiooni töötaja.

Konašenkovi sõnul näitavad sündmuspaigal tehtud aktivistide videod, et sõidukitele tekkinud kahjude taga ei olnud õhurünnak.

«Kõik videos näidatu on veose põlema puhkemise otsene tagajärg ning see algas kummalisel kombel samal ajal, mil mässulised läksid Aleppos ulatuslikule pealetungile,» väitis Konašenkov.

Esindaja sõnul alustas äärmusrühmitus Jabhat al-Nusra Aleppos selles konkreetses sektoris umbes kell 19.00 pealetungi. Rünnakut toetasid tankid, suurtükid ja raketisüsteemid, lausus Konašenkov.

Washington rõhutab, et veokite asukoht oli teada nii Süüria valitsusele kui ka Venemaale, kuid Moskva sõnul teadsid seda ainult mässulised.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles