USA peab Venemaad vastutavaks õhulöögi eest abikonvoile Süürias (4)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitja Ben Rhodes.
USA rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitja Ben Rhodes. Foto: AP/Scanpix

Ühendriigid peavad Venemaad vastutavaks õhulöögi eest abikonvoile Süürias, milles hukkus 20 inimest, teatas Valge Maja teisipäeval.

"Kogu meie informatsioon viitab sellele, et tegemist oli õhurünnakuga. Selle eest saavad vastutavad olla vaid kas Süüria režiim või Venemaa valitsus," ütles USA rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitja Ben Rhodes.

"Igal juhul peame Vene valitsust vastutavaks õhurünnakute eest selles piirkonnas," lausus ta, lisades, et Süüria ülestõusnutel puuduvad õhujõud.

ÜRO teatel tabas esmaspäevaõhtune rünnak Orum al-Kubra linna suundunud abikonvoid. Konvoi 31-st veoautost purunes vähemalt 18. Punase Risti teatel hukkus vähemalt 20 inimest, kelle seas oli üks Punase Risti töötaja.

Venemaa toetab Süürias õhurünnakutega president Bashar al-Assadi režiimi ning levivad kahtlused, et humanitaarkonvoid ründasid kas Vene või Süüria väed.

Anonüümsust palunud USA ametniku sõnul tegutsesid abikonvoi ründamise hetkel piirkonnas kaks Vene ründelennukit Su-24. "Meie parima hinnangu järgi korraldasid õhurünnaku venelased," lisas ta.

Vene välisministeerium lükkas teisipäeva õhtul süüdistused tagasi. "Me saame vastutustundega öelda, et Venemaa ega Süüria ei korraldanud Aleppo (provintsi) edelaservas õhurünnakuid ÜRO abikonvoile," teatas Vene välisametkond.     

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles