USA: Süürias nähti enne abikonvoi ründamist taevas kaht Vene ründelennukit (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus hävinud veoauto Orum al-Kubra lähistel Süürias.
Rünnakus hävinud veoauto Orum al-Kubra lähistel Süürias. Foto: SCANPIX

USA teatas, et peab Venemaad vastutavaks Süürias Aleppo linna lähedal abikonvoid tabanud rünnakus. Valge Maja nimetas toimunut üüratuks humanitaarseks tragöödiaks.

Ameerika Ühendriikide ametivõimud kinnitasid Briti rahvusringhäälingule BBC, et rünnaku sooritasid kaks Vene sõjalennukit.

Venemaa lükkas kõik süüdistused tagasi ning väitis, et intsident sai alguse maapealsetest sündmustest, mitte õhurünnakust.

«Kraatreid pole ja masinate välisilmes pole näha selliseid kahjustusi, mis tekiksid õhust visatud pommi plahvatusest,» ütles Vene kaitseministeerium avalduses. Riigi välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et USA valitsusel pole süüdistuse kinnitamiseks tõendeid ning rõhutas veel kord, et Venemaal pole juhtunuga mingit seost.

Anonüümseks jääda soovinud USA ametnikud kinnitasid BBC-le, et konvoi kohal nähti täpselt rünnaku toimumise hetkel taevas kaht Vene ründelennukit SU-24. Ka oli õhulöök allikate väitel liiga keeruline, et sellega oleks hakkama saanud Süüria armee.

Rünnakus hävis 31 veoautost 18 ning surma sai ligi 20 tsiviilisikut.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles