USAs meeleavaldusel puhkenud vägivallas sai viga 12 politseinikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Põhja-Carolinas sai eile hilisõhtul vägivaldses meeleavalduses viga 12 politseinikku, ütlesid ametnikud.

Meeleavaldajad kogunesid eile Charlotte'i linnas ühe elamukompleksi lähistele, kus politseinikud lasid hiljuti maha mustanahalise Keith Lamont Scotti. Tema tapnud politseinik Brentley Vinson oli samuti mustanahaline.

«Umbes 12 politseinikku sai viga. Üks politseinik sai kiviga näkku,» teatas Charlotte-Mecklenbergi politseijaoskonna Twitteri-kontol.

Meedia andmeil sai viga ka tsiviilisikuid, kuid nende täpset arvu ei osatud öelda. Telekanali WSOC-TV teatel kasutas märulipolitsei vihaste protestijate vastu pisargaasi. Võimude sõnul ründasid meeleavaldajad politseisõidukeid, millest mitmed said kannatada.

Telekanali andmeil otsis politsei vahistamismääruse alusel ühte kahtlusalust, kelleks ei olnud Scott. Politsei kohtas Scotti ühes parklasse pargitud autos. Politseinike sõnul oli tal kaasas tulirelv, mis on kohaliku seaduse alusel lubatud.

Seejärel puhkes politseinike ja Scotti vahel vastasseis. Politseinikud tundsid end ohustatuna ning avasid Scotti pihta tule ja tapsid ta. Hukkunu perekonna sõnul oli Scottil tulistamise hetkel käes raamat.

Charlotte'i meer Jennifer Roberts ärgitas inimesi rahule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles