Ukraina kriisi vaenupooled leppisid Minskis kokku vägede ja relvastuse äraviimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid jätmas hüvasti langenud relvavendadega.
Ukraina sõdurid jätmas hüvasti langenud relvavendadega. Foto: SCANPIX

Ukraina kontaktrühma osapooled allkirjastasid Minskis raamresolutsiooni vaenupoolte võitlejate ja relvastuse tagasitõmbamiseks kontaktjoonelt, teatas OSCE erisaadik Martin Sajdik täna.

Läbirääkijad suutsid kokkuleppele jõuda raamdokumendis vägede ja relvastuse tagasitõmbamiseks Donbassis, ütles Sajdik ajakirjanikele.

Tema sõnul allkirjastasid leppe Ukraina ja Venemaa esindajad kontaktrühmas ning selle parafeerisid Donetski ja Luganski separatistide esindajad.

Julgeoleku alarühmas jõuti kokkuleppele vägede tagasitõmbamises kolmes sektsioonis - Luganski asustatud piirkonnas ning Petrivkse ja Zolote asulates.

«Ukraina täidab järjekindlalt endale Minski lepetega võetud kohustusi ja peab rangelt relvarahust kinni,» kirjutas Ukraina läbirääkija, ekspresident Leonid Kutšma pressiesindaja Darja Olifer kolmapäeval Facebookis.

«Enamgi veel, Ukraina pool on allkirjastanud raamresolutsiooni Minski lepete elluviimise tagamiseks Donetski ja Luganski oblastite üksikutes rajoonides,» sõnas ta.

Donbassi separatistid kuulutasid eelmisel nädalal välja ühepoolse relvarahu, mis jõustus ööl vastu 15. septembrit.

Sellest hoolimata Donbassi kontaktjoonel sõjategevus täielikult ei vaibunud. Ukraina teatas täna, et viimase 24 tunni jooksul on relvarahurežiimist kinni peetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles