KOHALIK VAADE: Presidendikandidaatide väike menu peegeldab ameeriklaste väsimust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud reedel vabariiklaste kampaaniaüritusel Miamis tõusis Trumpi kõne ajal esireas püsti naine, hoides käes presidendikandidaadivastast loosungit.
Möödunud reedel vabariiklaste kampaaniaüritusel Miamis tõusis Trumpi kõne ajal esireas püsti naine, hoides käes presidendikandidaadivastast loosungit. Foto: Sipa USA/ScanPix

Kui uskuda uuringufirma RealClearPolitics viimaseid andmeid erinevate arvamusuuringute tulemuste keskmise kohta, siis juhib endine välisminister demokraat Hillary Clinton presidendivalimiste kampaaniat vaid kahe protsendiga. Arvamusküsitluste tulemused on aga kogu aeg edasi-tagasi pendeldanud, kord on peal vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump, siis jälle Clinton.

Seega, kui palju tuleks sellistele arvamusküsitlustele üldse tähelepanu pöörata? Kui uskuda Trumpi, siis peaks seda tegema vaid juhul, kui Trump ise on juhtpositsioonil, muidu need tähelepanu ei vääri. Ka Trump on küsitlustabelites mitu korda juhtohjad haaranud, aga pidanud need siis taas Clintonile loovutama.

ABC küsitluse põhjal juhtis Trump viimati möödunud nädalal, tema edumaa demokraadist rivaali ees oli kolmepunktiline. Sellele oli eelnenud Clintoni erakordselt ebaõnnestunud nädal, kus luubi all oli tema isikliku meiliserveri kasutamise küsimus, samuti lekkis avalikkuse ette uusi andmeid tema perekondliku mittetulundusühingu kohta, need viitasid Clintoni fondi läbipaistvuse puudumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles