Süürias sai õhurünnakutes surma 23 tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees kannab kolmapäeval, 21. septembril Aleppo lähedal toimunud õhurünnakus viga saanud tüdrukut.
Mees kannab kolmapäeval, 21. septembril Aleppo lähedal toimunud õhurünnakus viga saanud tüdrukut. Foto: SCANPIX

Süüria opositsiooniaktivistid teatasid kolmapäeval 23 tsiviilisiku hukkumisest arvatavates valitsusvägede õhurünnakutes Idlibi provintsis ja Aleppos.

Mitmele Aleppo ülestõusnute käes olevale linnajaole korraldatud õhurünnakutes sai surma vähemalt 11 tsiviilisikut, nende seas kolm last ja kolm naist, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus, kelle sõnul võib ohvrite arv tõusta.

Süüria vabatahtliku organisatsiooni Süüria Tsiviilkaitse liige Ibrahim Alhaj ütles, et Aleppole antud õhulöökides sai surma 24 inimest.

Idlibis sai vaatluskeskuse sõnul vähemalt kaheksas õhurünnakus surma 12 tsiviilisikut, nende seas kaks last.

Venemaa ja USA sõlmisid 9. septembril Genfis Süüria relvarahuleppe, mille tulemusena jõustus 12. septembri õhtul relvarahu.

Relvarahu pidas mõlema poole korduvatele rikkumistele vaatamata vastu esmaspäevani, kui Süüria valitsusväed teatasid, et ei pea ennast enam relvarahuga seotuks.

Esmaspäeval sai Aleppo provintsis õhurünnakus ÜRO abikonvoile surma 20 inimest, teisipäeval hukkus õhurünnakus kahele kiirabiautole neli meedikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles