Hiinlased asuvad tõsistele UFO-otsingutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala jooksul oma viimast lihvi saav maailma suurim teleskoop viib hiinlaste ja ka kogu ilma maavälise elu otsingud uuele tasandile, vahendab CNN.

Hiina Guizhou provintsi ehitatud raadioteleskoobi asukoha leidmiseks kulus 10 aastat ja see läks maksma 165 miljonit eurot. Ehitustöödega alustati 2011. aastal ja juulis leidis oma koha viimane 4450 teleskoobi kolmnurksetest paneelidest.

Teleskoobi ehituseks koliti ümber orus varem elanud 12 perekonda, kellel puudus elekter. Kokku sundisid ametnikud teleskoobi ehituse tõttu kolima umbes 9000 inimest, et nad ei hakkaks raadiosignaalidega seadme tööd segama.

Mägedevaheline org, kuhu teleskoop ehitati, on teadlaste sõnul sellele täiuslik asukoht, sest seda ümbritsevad mäed blokeerivad maalt tulevad raadiosignaalid. «Selle teleskoobi võimekus lubab meil oma otsingutega minna kaugemale kui kunagi varem ja seda palju lühema ajaga,» sõnas Douglas Vakoch, kes on maavälise elu otsingutele pühendunud rahvusvahelise organisatsiooni METI juht.

«Uue teleskoobi võimekus avastada maavälist elu on kümme korda suurem kui ükskõik, millise praeguse seadme oma, sest ta näeb kaugemaid ja tumedamaid planeete,» ütles astronoom Peng Bo.

Tööd alustab teleskoop 25. septembril. Oodatavasti saavad Hiina astronoomid teleskoobi kasutamisel mõneaastase eelise, misjärel saavad seda teha ka teised teadlased kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles