Kameruni linn elab Boko Harami rünnakute hirmus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kameruni politsei Marouas patrullimas.
Kameruni politsei Marouas patrullimas. Foto: AFP/BNS

Näpp päästikul ja relv laskevalmis, hoiab politseinik silma peal kõigil möödujatel. Põhja-Kamerunis asuv Maroua linn elab Boko Harami rünnakute alalises hirmus.

Veidi enam kui aasta oli linnas mitu järjestikust enesetapurünnakut. Nende eest võttis vastutuse Boko Harami džihaadirühmitus, kelle tugipunkt on lähedalasuvas Borno osariigis Põhja-Nigeerias. Surma sai 33 inimest, haavatuid oli kümneid.

Sellest saadik on linnas suurt rõhku pandud julgeolekumeetmete karmistamisele ja rünnakute arv on seetõttu kahanenud. Inimeste hirmutunnet need meetmed aga vähendanud ei ole. Elatakse pidevas järjekordse rünnaku kartuses.

Läinud aasta 25. juulil lasi Marouas ennast õhku noor tüdruk, keda keegi ei pidanud kahtlustäratavaks. Boko Haram kasutab sellisteks rünnakuteks aina rohkem naisi.

Saginat täis turuplatsil, kus kaupmehed müüvad «bil-bili» – kohalikku õlut, suupisteid ja arstimeid, pole keegi seda päeva unustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles