Brasiilia politsei vahistas endise rahandusministri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia endine rahandusminister Guido Mantega (paremal)
Brasiilia endine rahandusminister Guido Mantega (paremal) Foto: Reuters/ScanPix

Brasiilia politsei vahistas täna osana riikliku naftafirmaga Petrobras seotud juurdlusest Töölisparteisse kuuluva eksrahandusministri Guido Mantega, vahendas riigimeedia.

Mantega, kes on töötanud Töölisparteisse kuuluvate ekspresidentide Luiz Inácio Lula da Silva ja Dilma Rousseffi valitsustes, vahistati São Paulo haiglas, kus tema naisele tehti operatsioon, ütles eksrahandusministri advokaat José Roberto Batochio veebiküljele G1.

Vahistamisest teatas ka meediagrupi Folha uudistekülg UOL.

Föderaalpolitsei teatas avalduses, et korrakaitsjad viivad Petrobrasi juurdluse raames läbi uut vahistamiste lainet.

Politsei sõnul pidas rahandusminister 2012. aastal koos ühe asjassepuutuva firmaga läbirääkimisi rahaülekannete tegemiseks tolleaegse poliitilise partei kampaaniavõlgade maksmiseks.

Mantega vahistamine järgneb Lula kohtu alla andmisele sama juurdluse raames.

Prokuratuur esitas eelmisel kolmapäeval Lulale ja tema naisele süüdistuse Lula ametiajal aastatel 2003-2011 põhjendamatute eeliste saamises muu hulgas nende rannaäärse korteri ehitanud ehitusettevõttelt OAS, mis on ühtlasi segatud ka Petrobrasi ümber lahvatanud korruptsiooniskandaali.

Petrobrasi juurdlust juhtiva kohtuniku Sérgio Moro sõnul usuvad prokurörid, et endine president sai OAS-ilt naftatöötlustehastega seotud lepingute vahendamise eest altkäemaksuna 1,15 miljonit dollarit.

Korruptsiooniuurijad tuvastasid 2015. aastal ulatusliku petuskeemi, mille raames petsid Petrobrasi juhid ja alltöövõtjad firmalt aastakümne jooksul üle kahe miljardi dollari ning andsid poliitikutele ja parteidele altkäemaksu.

Skandaal haaras endasse pea kogu Brasiilia poliitilise ja ärieliidi. Juurdluse raames on süüdistuse saanud või vangi mõistetud kümneid poliitikuid ja ärimehi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles