Iraagi väed teatasid Sharqati linna tagasivallutamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi julgeolekuväed Sharqati linna lähedal.
Iraagi julgeolekuväed Sharqati linna lähedal. Foto: AP/Scanpix

Iraagi väed on vallutanud ISISe džihadistidelt tagasi riigi põhjaosas asuva Sharqati linna, sõnasid komandörid täna.

Julgeolekujõud alustasid pealetungi Sharqati linnale üleeile. Sharqat asub varustusteede lähedal, mida on tarvis pühasõdalaste peamise Iraagi tugipunkti Mosuli tagasivallutamiseks.

Iraagi ühisoperatsioonide staap teatas täna Sharqati kohaliku omavalitsuse hoone ning haigla enda kontrolli alla saamisest, hiljem teatati terve linna tagasivõitmisest.

«Iraagi väed on täielikult Sharqati piirkonna vabastanud ning valitsuse hoone kohale tõsteti Iraagi lipp,» teatas staap avalduses. Linn asub Tigrise jõe läänekaldal Salaheddini provintsis 260 kilomeetri kaugusel Bagdadist ning umbes 80 kilomeetrit Mosulist lõunas.

Iraagi relvajõud vallutasid varem võtmetähtsusega sõjaväebaasi Sharqatist põhjas ning naaberlinna Qayyarah'.

USA sõjaväeallikad on öelnud, et pealetungi Mosulile alustatakse järgmisel kuul.

Lahingute tõttu võib oma kodudest põgeneda kuni miljon tsiviilisikut. «Humanitaaragentuurid üritavad võimalikult kiiresti valmistada ette sõjalise kampaania tagajärgedeks tsiviilelanikele,» teatas ÜRO.

ISISe vallutas suured territooriumid Bagdadist läänes ja põhjas 2014. aastal, kuid Iraagi sõjavägi on USA juhitud koalitsiooni toel sellest suure osa tagasi võitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles