Süüria armee teatas pealetungi alustamisest Aleppo idaosas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatarji linnajagu Aleppos pärast nädala algupoole õhurünnakuid.
Qatarji linnajagu Aleppos pärast nädala algupoole õhurünnakuid. Foto: AMEER ALHALBI/AFP

Süüria armee teatas neljapäeval pealetungi alustamisest Aleppo idaosas, mille eesmärgiks on linn mässulistelt tagasi vallutada.

Sõjavägi hoiatas ühtlasi linnaelanikke, et need hoiaksid eemale mässuliste positsioonidest.

"Armee ülemjuhatus teatab operatsiooni alustamisest linna idapiirkondades ja kutsub linnaelanikke üles hoidma eemale terrorirühmituste positsioonidest," kirjutati riiklikus uudisteagentuuris SANA edastatud teadaandes.

ÜRO Süüria eriesindaja asetäitja avaldas neljapäeval lootust rahukõneluste jätkumise üle lähinädalatel, hoolimata "süngetest" sündmustest kohapeal.

Ramzy Ezzeldin Ramzy ütles, et tema ülemus Staffan de Mistura arutab sõdivate pooltega "otsekõneluste" korraldamist, mis oleks edasiminek võrreldes seniste kaudsete läbirääkimisvoorudega.

"ÜRO töötab väljavaatega pidada neid kõnelusi loodetavasti lähinädalatel," sõnas diplomaat.

ÜRO teatas varem päeval ühtlasi, et Alepposse suunduma pidanud abikonvoi viibib Süüria piiril alates eelmisest nädalast ja kutsus Süüria presidenti Bashar al-Assadi abikonvoi riiki sisenemisele luba andma.

"Nelikümmend veokit on Türgi- Süüria piiril. Esmaspäevaks on toit riknenud," sõnas ÜRO Süüria humanitaarabiüksuse juhataja Jan Egeland.

ÜRO soovis saata konvoi mööda Castello teed ülestõusnute valduses olevasse Ida-Alepposse, mis on valitsusvägede piiramisrõngas ning kus on lõksus 250 000 esmatarbekaupu vajavat inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles