Vene pommitajad tiirutasid Briti õhuruumi lähedal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/ Scanpix

Suurbritannia saatis Šotimaalt õhku hävitajad tuvastama kaht Ühendkuningriigi õhuruumile lähenenud Vene pommitajat, teatas kaitseministeerium eile.

Vene lennukid lähenesid Briti õhuruumile Norra suunalt ja möödusid Suurbritannia peasaarest kirdes asuvatest Briti Shetlandi saartest läänest.

«Kiirreageerimisvalmiduses Typhoon-lennukid Lossiemouthi baasist tuvastasid kaks Vene Blackjack-tüüpi pommitajat ja eskortisid neid Ühendkuningriigi huvipiirkonnas viibimise ajal,» ütles kuninglike õhujõudude pressiesindaja, lisades, et Vene pommitajad Briti õhuruumi ei sisenenud.

Ettevaatusabinõuna saadeti Ida-Inglismaal asuvast sõjaväebaasist õhku veel kaks lennukit, ent neid vaja ei läinud, sõnas ta.

Briti sõjaväeametnikud pidasid mullu detsembris Moskvas Vene ametivendadega kõnelusi Vene lennukite tegevuse üle Briti õhuruumi läheduses.

Kaitseminister Michael Falloni sõnul olid läbirääkimised suunatud võimaluste otsimisele valearvestuste või õnnetuste ennetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles