Venemaa Trump sai Putinilt teenetemärgi (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski eilsel autasustamisel.
Vladimir Žirinovski eilsel autasustamisel. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski- mees, kes kord lubas peaministriks saades meestele tasuta viina ja naistele paremat aluspesu- sai eile Venemaa presidendilt Vladimir Putinilt riikliku teenetemärgi. 

Baltimaad on Žirinovski eriliseks lemmikuks. Ta on avaldanud soovi, et Venemaa ehitaks oma läänepiirile hiiglaslikud puhurid, mis levitaksid üle regiooni radioaktiivseid heitgaase. Samuti soovitas ta Baltimaades korraldada kohalikud referendumid, et rahvas saaks hääletada end uuesti Venemaaga liitmise üle.

«Nad ei tahtnud kunagi iseseisvateks riikideks saada. Nad olid ja soovisid ka edasipidi olla osa Nõukogude Liidust,» sõnas Žirinovski läinud aastal Guardianis. Poliitik on samuti ennustanud, et Kiievis, Riias, Vilniuses ja Tallinnas võib taas näha lehvimas Vene Föderatsiooni lippu juba 2016. aastal.

2005. aastal kuulutas Kasahstan ta omaenda sünnimaal persona non grata'ks tema väljaütlemiste pärast, et Venemaa-Kasahstani piiri tuleb muuta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles