Clinton loobub visiidist protestide raputatud Charlotte'i linna (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton otsustas loobuda homseks kavandatud visiidist Põhja-Carolinas asuvasse Charlotte'i linna, mida raputavad politseivägivalla- ja rassismivastased meeleavaldused.

Clinton teatas linna külastamise plaanist eile, kuid tema kampaaniameeskond ütles hiljem, et asja kogukonnajuhtidega arutades leiti, et presidendikandidaadi visiit seaks linna korrakaitsejõud tarbetu lisapinge alla.

Charlotte'i linnapea Jennifer Roberts ütles CNN-ile, et tema arvates peaks Clinton visiidi edasi lükkama ja andma linnale aega mitu päeva kestnud rahutustest toibuda.

Külaskäigu uueks ajaks määrati 2. oktoober.

Linnas on vallandanud rahutused järjekordne politseivägivalla juhtum.

Charlotte'is lasti teisipäeval maha mustanahaline Keith Lamont Scott (43). Tegemist on kõige hiljutisema vastuolulise juhtumiga, kus politseinik lasi segastel asjaoludel maha mustanahalise mehe.

Scotti perekond avalikustas reedel tema abikaasa tehtud video ning sellest ei selgu, kas Scottil oli tulistamise hetkel käes relv või mitte. Politsei sõnul oli tapetu relvastatud, kuid pealtnägijate sõnul oli tal käes raamat.

Politsei peaks viivitamatult avalikustama kõik Scotti tapmisega seotud videod, lausus Clinton. «Peame tagama õigluse ning töötama lõhede sildamise nimel,» ütles kandidaat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles