Põhja-Korea: tuumarelvastumine on ainus viis end kaitsta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Põhja-Korea välisminister ütles eile ÜRO Peaassamblee istungil, et tuumarelvastumine on ainus viis end kaitsta ja stalinistlik riik kavatseb tuumajõude veelgi tugevdada.

Põhja-Korea jätkab samme riiklike tuumarelvajõudude tugevdamiseks nii kvaliteedilt kui kvantiteedilt, ütles välisminister Ri Yong-ho.

Põhja-Korea korraldas kahe nädala eest viienda ja senistest võimsaima tuumakatsetuse, mille maailma üldsus hukka mõistis. ÜRO Julgeolekunõukogu asus tuumakatsetusest ajendatuna töötama välja uut Põhja-Korea sanktsioonide resolutsiooni.

«Tuumarelvastumine on meie riigi poliitika,» kuulutas alates maist välisministrina tegutsev Ri.

«Nii kaua kui on olemas KRDV-ga (Korea Rahvademokraatliku Vabariigiga) vaenulikes suhetes tuumariik, on meie riiklikku julgeolekut ja Korea poolsaare rahu võimalik kaitsta ainult usutava tuumaheidutuse abil.»

Ri tunnistas, et Euroopa riigid ei pruugi Põhja-Korea tuumakatsetusi hästi mõista, sest seal ollakse külmast sõjast möödunud kümnenditega julgeolekumurede suhtes tundetumaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles