Medvedev: võimupartei saadikud valigu parteiametite ja duuma vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev.
Vene peaminister Dmitri Medvedev. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene peaminister Dmitri Medvedev kutsus laupäeval võimupartei Ühtne Venemaa parlamendisaadikuid uues riigiduuma koosseisus valima parteiametite ja duumaametikohtade vahel.

«Need teist, kes on kõrgetel ametikohtadel riigiduumas, näevad, et selle töö ühitamine parteitööga on raske,» ütles Medvedev võimupartei Ühtne Venemaa kõrgeima ja üldkogu ühisistungil.

Medvedev, kes on ühtlasi Ühtse Venemaa esimees, pakkus seejärel ülesannete jaotamiseks välja põhimõtte «üks isik - üks ametikoht».

Peaminister kutsus võimupartei parlamendisaadikuid juhinduma riigiduuma komisjonide esi- ja aseesimeeste ametikohtade jagamisel huvide konflikti lubamatuse normidest.

President Vladimir Putin esitas reedel uueks duumaspiikriks oma personaliülema senise asetäitja Vjatšeslav Volodini. Senine duumaspiiker Sergei Narõškin alustab 5. oktoobril tööd välisluureteenistuse (SVR) juhina.

Võimupartei Ühtne Venemaa võitis 18. septembri valimistel 450-kohalises riigiduumas 343 kohaga põhiseadusliku enamuse, järgnesid Kommunistlik Partei 42, Liberaaldemokraatlik Partei 39 ja Õiglane Venemaa 23 duumakohaga.

Parlamenti pääsesid veel Rodina ja Kodanikeplatvorm kumbki ühe kohaga ning üks sõltumatu kandidaat.

Valimisaktiivsus oli 48 protsenti.

Keskvalimiskomisjoni teatel esines valimistel rikkumisi, ent see ei mõjutanud valimistulemust.

Opositsioon parlamenti ei pääsenud. Jabloko kogus ametlikel andmetel 1,8 ja Rahvavabaduse Partei (PARNAS) 0,7 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles