Vene politsei vahistas jalgpalli EMil märatsenud Šprõgini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene marurahvuslane
Vene marurahvuslane Foto: SCANPIX

Vene kriminaalpolitseinikud vahistasid laupäeval paremäärmusliku jalgpallihuligaani Aleksandr Šprõgini, kes sai juunis tuntuks Prantsusmaal Marseille'is jalgpalli EMi ajal märatsemisega.

Moskva politsei teatas, et selle kriminaaluurimisosakonna töötajad tõid Šprõgini ülekuulamisele ning otsisid läbi tema kodu ja kontori.

Politsei sõnul kuulatakse Šprõginit üle tänavu 31. jaanuaril Moskva kesklinnas jalgpallifännide vahel puhkenud massikaklusega seoses. Vene meedia teatel osalesid kakluses jalgpalliklubide Moskva CSKA ja Moskva Spartaki fännid.

Šprõgin pälvis rahvusvahelise tähelepanu jalgpalli EMil ametlikult registreeritud Vene fänniorganisatsiooni juhina seoses Vene vutihuligaanide märatsemisega, mis šokeeris maailma.

Prantsusmaa saatis vägivalla järel Šprõgini koos mõnede teiste fännidega riigist välja. Šprõginil õnnestus paar päeva hiljem uuesti Prantsusmaale saabuda ja vahele jääda, mille järel saadeti ta uuesti riigist välja.

Prantsuse kohus mõistis Marseille'is Vene-Inglismaa 11. juuni matšiga seoses puhkenud vägivalla eest kaks Vene fänni kuni kaheks aastaks vangi.

Politseinikud vahistasid Šprõgini Moskva hotelli tualetist enne seda, kui ta lootis osaleda Vene jalgpalliliidu (RFU) kohtumisel.

Laupäeval veel neljaks aastaks RFU presidendiks valitud spordiminister Vitali Mutko ütles ajakirjanikele, et vahistamine on seotud jalgpalli EMil aset leidnud vägivallaga.

Mutko ütles hiljem, et Prantsusmaa väljasaatmiskäsku eirates näitas Šprõgin ütles «lugupidamatust» ja «vedas alt kogu Venemaa jalgpalli».

RFU heitis laupäeval Šprõgini välja 2007. aastal asutatud ülevenemaalisest fänniühingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles