New York Times asus Clintonit toetama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Times eelistab Hillary Clintonit.
New York Times eelistab Hillary Clintonit. Foto: Matt Rourke/AP

USA mõjukaimate ajalehtede hulka kuuluv New York Times asus laupäeval ootuspäraselt toetama demokraatide presidendikandidaati Hillary Clintonit.

"Hillary Clinton on parim kandidaat kaasaja väljakutsetega toimetulemiseks. Meie otsus toetada Clintonit põhineb tema arukusel ja kogemusel ning oskusel olla olukordades tugev ja jääda endale kindlaks. Seda on ta kogu oma karjääri jooksul näidanud kõikides riigiametites, kus ta on tihtipeale olnud esimese ja ainsa naisena," kirjutati ajalehe juhtkirjas.

Ajaleht tegi ühtlasi jõuliselt maha vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi, keda nimetas muu hulgas kaasaja Ühendriikide halvimaks presidendikandidaadiks.

Viimaste küsitluste kohaselt on Trump asunud Clintoni ees juhtima mitmetes võtmetähendusega osariikides, mille seas Ohio, Iowa, Põhja-Carolina ja Nevada ning kasvatanud toetust mõnedes piirkondades, kus Clinton arvas end kunagi vaevata võitvat.

USA senaator Ted Cruz teatas reedel, et hääletab presidendivalimistel siiski Donald Trumpi poolt, ehkki viimane oli tema vihatuim vastane võitluses vabariiklaste kandidaadikoha pärast. Cruzi nüüdne otsus Trumpi siiski toetada võib tuua vastuolulisele miljardärist ärimehele ka konservatiivsemate vabariiklaste hääled, seal hulgas Curzi valijaskonna tuumiku moodustanud evangeeliumi kristlaste kiriku liikmete omad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles