Jordaanias lasti maha islamisvastast karikatuuri jaganud kirjanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto Hattari surnukehaga lahkumas sündmuskohalt.
Kiirabiauto Hattari surnukehaga lahkumas sündmuskohalt. Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS/Scanpix

Jordaanias lasti täna kohtuhoone ees maha tuntud kirjanik Nahed Hattar, keda ähvardas süüdistus islamit teotavaks peetava karikatuuri sotsiaalmeedias jagamise eest, teatas riiklik uudisteagentuur Petra.

Ründaja jõudis tulistada Hattari pihta kolm kuuli, enne kui ta kinni võeti, ütles Petra.

Pealtnägijate sõnul avas üks mees Ammani Abdali linnaosa kohtu ees tule.

53-aastane kristlasest kirjanik peeti kinni 13. augustil, sest ta oli pannud Facebookis üles džihadiste naeruvääristava pilapildi. Talle esitati süüdistus usukonflikti õhutamises ja islami teotamises, kuid lasti septembri algul kautsjoni vastu vabaks.

Jordaania peaprokurör keelas meedial juhtumi kajastamise.

Hattar võttis pildi oma Facebooki-lehelt maha, kui see sotsiaalmeedias raevupuhangu vallandas.

Pildil on jumal, keda nimetatakse äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) araabiakeelse lühendiga Daeshi jumalaks. Hattari sõnul pilgatakse pildil terroristide käsitlust jumalast ja teavast, kuid jumalat ennast ei solva see mingil moel.

Jordaania võitleb USA juhitava rahvusvahelise koalitsiooni koosseisus Süürias ja Iraagis IS-i vastu ning on teinud džihadistidele õhurünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles