Merkeli parteid raputavad seksismi süüdistused (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenna Behrends
Jenna Behrends Foto: twitter

Saksamaa kantsleri Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) tunnistas täna, et seksistlik käitumine on probleem partei kõigil tasanditel. Teema tõstatus pärast ühe naispoliitiku avaldust, et labased, halvustavad ja alavääristavad kommentaarid on parteisiseselt tavalised, vahendas AFP.

CDU peasekretär Peter Tauber sõnas väljaandele Bild am Sonntag, et 26-aastase Jenna Behrendsi juhtum pole selles osas ainuke.

«Ma kuulen sarnastest lugudest ikka ja jälle, aga ilma nimesid nimetamata. See muudab olukorrale reageerimise keeruliseks,» ütles Tauber.

«Me vajame uut tundlikust kõigis valdkondades meie ühiskonnas, sest seksistlik käitumine pole probleemiks vaid poliitikute hulgas,» jätkas ta.

Behrends jõudis Saksa ajalehtede esikülgedele möödunud nädalal, kui ta rääkis meediale, et Berliini liidumaa valitsusliige oli kutsunud teda teiste ees suureks armsaks hiireks ning küsinud pärast seda teiselt erakonnakaaslaselt labasel toonil, kas ta on Behrendsiga seksuaalsuhtes.

2000. aastal CDU juhiks saades purustas ka Merkel ise mitmeid konventsionaalseid dogmasid. Olles ilma lasteta ja protestantliku taustaga ning pärit Saksa endisest idablokist, samas kui enne teda olid järjest kõik kristlike demokraatide juhid olnud Lääne-Saksamaalt pärit katoliiklastest perekonnamehed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles