Hispaanias Baskimaal ja Galicias toimuvad kohalikud valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konservatiivse Rahvapartei (PP)kandidaat Galicia kohalikel valimistel Alberto Nunez Feijoo täna valimisjaoskonnas.
Konservatiivse Rahvapartei (PP)kandidaat Galicia kohalikel valimistel Alberto Nunez Feijoo täna valimisjaoskonnas. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Baskimaal ja Galicias peetakse täna kohalikud valimised, millest aga asjatundjad ei looda lahendust üheksa kuud väldanud ummikseisule valitsuse moodustamises.

Konservatiivse Rahvapartei (PP) esimees Mariano Rajoy on juhtinud valitsust peaministri kohusetäitjana varsti juba aasta, sest kahtede parlamendivalimiste järel ei ole suudetud valitsust moodustada.

PP sai suurima arvu hääli nii detsembris kui juunis, kuid kummalgi korral ei piisanud neist parlamendienamuseks.

Rajoy erakond loodab saada täna Galicias võitu ja loodab, et valimisjärgne kokkulepe Baskimaa võimuerakonnaga Baski Rahvuspartei tugevdab tema positsiooni riigi tasandil.

Navarra ülikooli avaliku arvamuse professor Manuel Martin Algarra ütles, et piirkondlikud valimised tõenäoliselt ei muuda üleriigilist olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles