Jõustruktuuride juhid ütlesid terroristide nimed üksnes saadikutele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma istungitesaal
Riigiduuma istungitesaal Foto: SCANPIX

Domodedovo terroriakti uurimise käigus on võetud kinni kaks suitsiiditerroristi kaaslast, rääkis riigiduuma julgeolekukomitee esimees Vladimir Vassiljev.

Kui RIA Novostile rääkis ta kahest, siis Interfaxile ütles ta, et neid on vähemalt kolm.

Saadikud osalesid riigiduuma kinnisel istungil, kus uurimiskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin avalikustas terroristi ja tema arvatavate kaaslaste nimed.

Duumasaadik Gennadi Gudkov selgitas meediale, et praegu on need nimed uurimissaladus, kuna tagaotsimine alles käib.

Bastrõkini sõnul sooritas terrorirünnaku kuni seitsmeliikmeline autonoomne grupp, töö tellija viibib Venemaal.

Saadikud ei pärinud, kas organisaatoriks on tšetšeeni mässuliste juht Doku Umarov või mitte.

Kahe ja poole tunni pikkusest kinnisest infotunnist võtsid lisaks Bastrõkinile osa FSB juht Aleksandr Bortnikov, siseminister Rašid Nurgalijev, riigi peaprokurör Juri Tšaika, transpordiminister Igor Levitin ja veel kaheksa ametkonna juhid.

Infotund oli ajakirjanike jaoks suletud jõustruktuuride esindajate nõudmisel. Riigiduuma spiikri Boriss Grõzlovi sõnul võimaldab kinnine töörežiim detailsemalt ja efektiivsemalt arutada toimunu üle.

Kohal ei olnud peaminister Vladimir Putinit ega ühtegi tema asetäitjat.

Vene meedia andmetel sooritas suitsiidirünnaku 20-aastane Magomed Jevlojev. Tagaotsitavate seas on kindlasti aga  Adam Ganižev (1990) ja Islam Jevlojev (1987).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles