Läti ärgitab meediat kaaluma terrorimaterjalide avaldamise vajalikkust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Läti julgeolekupolitsei ärgitas Läti meediakanaleid hoolikalt kaaluma, kas terroripropaganda taasavaldamine on vajalik, sest see näitab tehtu brutaalsust ning võib kaasa aidata radikaliseerumisele.

Julgeolekupolitsei selgitas BNS-ile, et ameti hinnangul on meedial riikliku julgeoleku valdkonnas suur vastutus.

Terroristide sihtmärgiks pole mitte ainult rünnaku ohvrid, sest nendega üritatakse tõmmata meedia tähelepanu oma sõnumi levitamiseks ja ühiskonna hirmutamiseks. See omakorda veelgi suurendab survet otsustajatele langetada üks või teine otsus, lisas amet.

Samaaegselt üritavad terroristid levitada ühiskonnas vihkamist ning proovivad luua illusiooni ühiskonda ähvardavast ohust. Politsei rõhutab, et tegemist pole kindla religiooni kultuuriga, vaid sellest eraldi seisvate kurjategijatega, lisati avalduses.

«Samaaegselt soovime meelde tuletada, et terroristid tahavad jõuda võimalikult suure publikuni, mistõttu ärgitame meediat hoolikalt hindama terroripropaganda materjalide taasavaldamise vajalikkust. Need videod mitte ainult ei näita nende tegevuste brutaalsust, vaid võivad ka kaasa aidata radikaliseerumisele,» teatas julgeolekupolitsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles