Video: mõrv Ameerikas, mis vallandas rassirahutused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader politseiauto kaamerast.
Kaader politseiauto kaamerast. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Põhja-Carolina osariigi Charlotte`i linna politsei andis avalikkuse survele alla ja väljastas video, millel on näha, kuidas politseinikud lasevad maha Keith Lamont Scotti nimelise mustanahalise mehe. Mõrv vallandas linnas rassirahutused.

Veel ööpäev varem teatas politsei, et materjali ei avaldata – kuna see võiks valada niigi rahutusse olukorda veelgi õli tulle. Hiljem muutsid korrakaitsjad meelt. «Me avaldame objektiivsed faktid,» lausus poliseijuht Kerr Putney.

Salvestis on tehtud kahe kaameraga – üks oli kinnitatud politseiauto armatuurlaua külge ning teine ühe korrakaitsja mundrile. Kaadritelt on näha, kuidas Scott tuleb oma autost välja ning eemaldub selg ees politseinikest, kui kõlavad lasud. Pole näha, et mehel oleks relv. Scott suri sündmuskohal.

Politsei tunnistas, et videost ei selgu põhjused, mis lubasid mundrikandjatel 43-aastase mehe pihta tuli avada. Küll aga lubas Putney avaldada veel teisi tõendeid, mis otsuse tagamaid selgitaksid.

«Kahjuks tekkis juurde palju rohkem küsimusi kui vastuseid,» kommenteeris videot Scotti kälimees Ray Dotch. «Pole põhjust, miks see vahejuhtum oleks pidanud lõppema tapmisega,» lisas ta.

Vaata toimunud allpoolasuvast videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles