Vabadusse pääsenud vang ajas Viinis politseiniku alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Press Association Images/ScanPix

52-aastane Viini politseinik sai tõsiseid peavigastusi, kui üheks päevaks vabadusse lubatud vang talle mootorrattaga täiskiirusel otsa sõitis, vahendab The Local.

Justiitsametnike sõnul lähenes 29-aastase türklasest vangi karistusaeg Hirtenbergi vanglas lõpule ja mehel lubati veeta järelvalveta päev vabaduses.

Kella 18 paiku õhtul üritas politseiüksus takistada Floridsdorfis numbrimärgita mootorrattal kihutavat meest. Vangistusest pääsenu keeldus peatumast ja korrakaitsjad kutsusid lisajõude ning alustasid tagaajamist.

Kui rattur Strebersdorfi poole liikus, märkas teda politseinik, kes korraldas ülekäigurajal koolilaste liikumist, ning üritas meest teele astudes peatada.

Mootorrattur vähendas küll esialgselt hoogu, kuid kiirendas siis uuesti ja sõitis korrakaitsjale otsa, kukkudes ka ise ratta seljast. Politseinik viidi helikopteriga haiglasse ning korrakaitsja viibib kriitilises seisus. Mootorrattur viidi samuti haiglasse, kuid tema nii tõsiselt kannatada ei saanud.

Politsei kõneisiku Roman Hahslingeri sõnul kasutas uimasite ja omandivastaste kuritegude eest kuue aasta pikkust vanglakaristust kandev mees oma venna isikut tõendavaid dokumente.

Hirtenbergi vangla brigadir Alfred Steinacheri väitel lubati mehele hea käitumise eest päev vabaduses.

Politsei teatel ei olnud mehe sugulaselt laenatud Yamaha mootorratas teedel liiklemiseks registreeritud ning sellel oli küljes papist numbrimärk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles