Clinton ja Trump lähevad avadebatile tasavägises seisus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja kandmas Donald Trumpi papist kujutist.
Meeleavaldaja kandmas Donald Trumpi papist kujutist. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton ja tema vabariiklasest rivaal Donald Trump peavad täna esimese teledebati, mille eel nende toetus arvamusküsitlustes on praktiliselt võrdne.

Teledebatti oodatakse jälgima kümneid miljoneid ameeriklasi, kellest paljud ei tea, mida kahe nii erineva kandidaadi vastasseisust oodata.

68-aastase endise välisministri Clintoni ja 70-aastase miljardäri ja kunagise tõsielustaari Trumpi esimene debatt peetakse New Yorgi Hofstra ülikoolis, teleri vahendusel arvatakse seda jälgivat üle 90 miljoni ameeriklase.

Pühapäeval avaldatud Washington Posti/ABC Newsi küsitlus näitas, et kuus nädalat enne 8. novembri valimisi on Clintoni eelmise kuu napp edu Trumpi ees kadunud. Registreeritud valijate seas toetab nii Clintonit kui ka Trumpi 41 protsenti, libertaaride kandidaadil Gary Johnsonil on seitsme- ja roheliste kandidaadil Jill Steinil kaheprotsendine toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles