Hollande: migrantide laager Calais`s tuleb lammutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande (keskel) täna Calais`s.
François Hollande (keskel) täna Calais`s. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsusmaa president François Hollande ütles täna sadamalinna Calais´d külastades, et linna servas asuv kurikuulus migrantide laager ehk «Džungel» tuleb likvideerida.

Hollande kutsus ühtlasi Suurbritanniat üles rändekriisi lahendamises kaasa lööma. «Olen kindlameelne selles, et Briti võimud peavad andma oma panuse humanitaarjõupingutusse, mida Prantsusmaa siin ette võtab,» sõnas president.

Eelmisel nädalal külastas Calais´d tema konservatiivist eelkäija Nicolas Sarkozy, kes loodab jäiga suhtumisega sisserändesse uuesti riigipeaks saada. Laagris elab umbes 7000 - 10 000 peamiselt Sudaaniast ja Afganistanist pärit migranti, kes tahavad minna Suurbritanniasse.

Hollande kohtub Calais´s politseinike, kohalike poliitikute, äritegelaste ja kodanikurühmituste esindajatega, kuid ei külasta arvatavasti laagrit.

Parempoliitikute survel lubas Hollande laupäeval tõhustada võitlust illegaalse migratsiooniga ning Calais´ migrantidelaagri täielikult sulgeda. Valitsus lubas, et laager pannakse kinni enne talve, ettevalmistused selleks olevat juba alanud.

Calais' võimud ehitavad Suurbritannia rahalisel toel müüri, mis takistaks migrantidel sadamasse suunduvatele veokitele hüppamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles