Ameerika seadus takistab politseivideote avalikku näitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikides jõustub esimesest oktoobrist seadus, mis takistab avalikkusel nägemast kaadreid, mis filmitud politseiautode armatuurlaudadel või mundrikandjate vormi küljes asuvate kaameratega.

Seadusele kirjutas kahe kuu eest alla vabariiklasest senaator Pat McCrory – põhjendades seda väitega, et see aitaks taastada avalikkuse usaldust politseinikesse. Ta kinnitas sel nädalal, et toetab plaani endiselt.

«Üks vaatepunkt videost ei anna alati kogu pilti,» rääkis senaator CNNile. Seadus võetakse vastu hetkel, mil Põhja-Carolina osariigi mustanahaliste kogukonda on vallanud nördimus järjekordse politseitulistamise puhul.

Hetkel on armatuurlauavideo veel avalik salvestus ning kõigile soovijatele kättesaadav. Uue korra kohaselt jääb otsus materjal avaldada või kinni hoida ainuüksi jaoskonna meelevalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles