Kaks Filipiinide lennukit sattus probleemidesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/ Scanpix

Jaapanisse suundunud Filipiinide reisilennuk oli sunnitud täna tagasi pöörduma, kuna lennuki kabiinis avastati suitsu, teine lennuk oli aga sunnitud õhkutõusu katkestama, kuna lennuki üks ratas süttis põlema.

«Esimene juhtum oli seotud lennufirma Philippine Airlines lennuga Manilast Jaapanisse Hanedasse,» ütles riigi tsiviillennundusvalitsuse esindaja Eric Apolonio.

«Meile saabus info, et lennuki piloot tundis kabiinis suitsuhaisu. Turvalisuse huvides pöördus lennuk tagasi,» sõnas esindaja. Airbus A340-300, mille pardal oli 222 reisijat ja 13 meeskonnaliiget, naasis seejärel 20 minutit peale starti Manilasse.

«Odavlennufirma Cebu Pacific reisilennuk ATR 72-500 lendama asumas Filipiinide keskosast Cebu saarelt, kui näidikud hoiatasid pilooti kütuseprobleemi eest ühes mootoris. Pärast õhkutõusmisest loobumist lennurajal ruleerides süttis lennuki üks ratas põlema,» ütles Apolonio, kelle sõnul 67 reisijat ja meeskond evakueeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles