Pettai: AfD fenomen on mitmekesine

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai.
Vello Pettai. Foto: Margus Ansu

Saksamaal on immigratsioonivastase kampaania toel üha suuremat tähelepanu saanud Alternatiiv Saksamaale (AfD) ning vaatlejate hinnangul jõuab veel neli aastat tagasi täiesti tundmatu erakond järgmistel valimistel Bundestagi. Professor Vello Pettai sõnul ei ole AfD toetus kasvanud vaid immigratsioonivastasusest.

Viimase kolme ja poole aastaga on AfD jõudnud kümne liidumaa parlamenti 16-st, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«AfD fenomen on mitmekesine. Ühest küljest võtab ta teemasid nagu otsedemokraatia, mis on roheliste teema, ühendab selle näiteks kliimamuutuse vastandumisega, mis pole roheliste teema ja siis ütleb, et tahame tegelikult miinimumpalkasid tõsta ja maksta, mis on puhtalt Linke teema. Niimoodi on ta kokku noppinud lemmikteemasid ja saanud igalt poolt,» selgitas Tartu ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai.

Loe täpsemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles