Iraani välisminister peab Türgis Süüria üle kõnelusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif.
Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif. Foto: AFP/SCANPIX

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif külastas täna Ankarat, kus pidas kolmanda kõnelustevooru kõrgemate Türgi ametnikega, hoolimata vastasseisust Süüria relvakonflikti küsimuses.

«Zarif kohtus oma Türgi ametivenna Mevlüt Çavuşoğluga Ankaras pärast saabumist New Yorgist ÜRO Peaassambleelt,» sõnas Türgi diplomaatiline allikas. «Nad arutasid kahepoolseid ja piirkondlikke küsimusi sealhulgas Süüria konflikti.» 

Zarif pidi hiljem kohtuma Türgi peaministri Binali Yıldırımiga. Teheran on üks väheseid Süüria president Bashar al-Assadi liitlasi, kuid Ankara toetab tema kukutamist taotlevaid ülestõusnuid.

Türgi korraldab Süürias sõjalist operatsiooni eesmärgiga elimineerida oma piirialal tegutsevad džihadistid, sealhulgas ISISe võitlejad. 

Teheran on väljendanud toetust Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoğanile pärast riigipöördekatset. Çavuşoğlu külastas augustis ka Teherani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles