Euroopas vahistati viis ISISe liiget (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania, Belgia ja Saksamaa politseinikud vahistasid viis arvatavat ISISe liiget, kes levitasid internetis terrorirühmituse propagandat, avaldas Hispaania siseministeerium. 

Kaks kahtlustalust vahistati Hispaania autonoomse territooriumi Kataloonia pealinnas Barcelonas, üks Hispaania Põhja-aafrika territooriumil Melillas, Üks Belgia pealinnas Brüsselis ja üks Saksamaal Wuppertalis, seisis Hispaania siseministeeriumi avalduses.

Kahtlusalustest neli olid Hispaania kodanikud ja üks marokolane. Grupeering kasutas ISISe propaganda levitamiseks sotsiaalmeediat, peamiselt nende loodud lehte Facebookis, mida haldasid Belgias ja Saksamaal vahistatud isikud.

Facebooki lehte jälgisid 32 500 inimest, kellega liitus 500 inimest nädalas, seisis ministeeriumi avalduses. «Arreteeritud grupp kujutas endast tõsis, konkreetset ja jätkuvat ohtu Lääne ühiskonna julgeolekule,» kirjutati selles. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles