USA ähvardas katkestada Venemaaga Süüria-kõnelused (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed eile Süürias Aleppo tänaval, järgmise õhurünnaku kartuses pilk taevas.
Inimesed eile Süürias Aleppo tänaval, järgmise õhurünnaku kartuses pilk taevas. Foto: SCANPIX

BNS - USA välisminister John Kerry helistas täna oma Vene ametivennale ning hoiatas, et Washington lõpetab Moskvaga Süüria konflikti kõnelused, kui pealetungi Aleppole ei peatata, teatas USA välisministeerium.

«Ta teavitas (Vene) välisministrit, et USA teeb ettevalmistusi Süüria asjus USA-Vene kahepoolse suhtlemise peatamist juhul, kui Venemaa ei astu viivitamatult samme Aleppole sooritatava pealetungi lõpetamiseks ning relvarahuleppe taastamiseks,» ütles ministeeriumi esindaja John Kirby.

«Välisminister Kerry väljendas sügavat muret halveneva olukorra pärast Süürias, eriti jätkuvate Vene ja Süüria režiimivägede rünnakute pärast haiglatele, veevarustussüsteemile ja muule tsiviiltaristusele Aleppos,» lisas Kirby.

Vestluse käigus tegi Kerry selgeks, et Ühendriigid ja selle partnerid peavad Venemaad olukorra eest vastutavaks, kaasa arvatud süüte- ja punkreid läbistavate pommide kasutamise eest asustatud piirkondades, mis on äärmuslik eskalatsioon ning asetab tsiviilisikud suurde ohtu, lausus esindaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles