Pildid: Nicaraguat tabas maavärin magnituudiga 5,1, hukkus vähemalt üks inimene

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Ameerikas asuva Nicaragua lääneosa raputas maavärin magnituudiga 5,1, võimude teatel on vähemalt üks hukkunu ning viis inimest sai vigastada.

Maavärin mõjutas elu nii Puerto Momotombo osariigis kui pealinnas Managuas, kus evakueeriti hoonetest tuhandeid inimest, edastab foxnews.com.

Nicaragua valitsuse pressiesindaja Rosario Murillo teatel suri Nagarote`is elanud 78-aastane naine, kes sai maavärina ajal infarkti.

Nicaragua Punase Risti esindaja Marcio Oconi andmetel sai viis inimest vigastada maavärina epitsentrile kõige lähemal asuvas linnas La Paz Centros. Looduskatastroofi tagajärjel jäi see linn elektrita ja mitmed hooned varisesid.

USA geoloogiateenistus edastas, et selle maavärina magnituud oli 5,1. Samas Nicaragua seismoloogide andmetel oli maavärina magnituud 5,5.

Maavärin toimus kell 10.49 kohaliku aja järgi, epitsenter oli Nicaragua pealinnast Managuast 45 kilomeetri kaugusel loodes. Hiljem oli veel mitu järeltõuget.

Rosario Murillo teatel ollakse Nicaraguas maavärinateks hästi ettevalmistunud ja inimesed ei tekita paanikat. Samas on maavärinad alati ootamatud ja see tekitab kõhedust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles