Trumpi vara kahanes ühe aastaga 800 miljoni dollari võrra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Väljaande Forbes teatel ütles USA vabariiklastest presidendikandidaat Donald Trump kunagi, et osa tema seksapiilsusest on see, et ta on väga rikas, kuid võrreldes aastataguse ajaga, olevat ta nüüd vaesem.

BBC edastab, et Trumpi vara suurus olevat ühe aastaga kahanenud 800 miljoni dollari võrra, ta jõukus ulatub praegu umbes 3,7 miljardi dollarini. Varakaotust olevat põhjustanud kinnisvaraturu vilets seis.

Trump, kes kunagi andis välja jõukust käsitleva raamatu «Midas Touch» (Midase puudutus), arvab et just tema on sobiv Valge Maja peremeheks, kuna USA vajab kindlat finantskätt nagu on temal.

Trump teatas sel esmapäeval toimunud presidendikandidaatide debatil, et ta on väga jõukas ning USA vajab juhti, kes oskab raha teha ja raha väärtust hinnata.  

Forbesi andmetel on Trumpile kuuluva kinnisvara väärtus kahanenud, kaasa arvatud ta peakorteri Trump Toweri oma, mis asub New Yorgis Manhattanil Viiendal avenüül.

Lisaks on väärtus kahanenud hoonetel, mis asuvad New Yorgis Wall Streetil ja Floridas Palm Beachil, kus tal on eraklubi Mar-a-Lago.

Samas on Trumpil ka neid hooneid, mille väärtus on kasvanud, kaasa arvatud San Francisco kõrguselt teise hoone oma.

Trump on suutunud presidendiks pürgimise kampaaniat ise rahastada, investeerides sellesse 50 miljonit dollarit, kuid on saanud soodsate tehingute ja üürimistega sellest osa tagasi.

Forbesi arvates tekitasid Trumpile ta äärmuslikud seisukohad mehhiklastest immigrantide suhtes umbes 100 miljoni dollari suuruse kahju, kuna temaga loobusid koostööst näiteks kanal NBC Universal, Univision ja Macy´s.

Kriitikute sõnul on raske Trumpi vara tegelikku suurust määrata, kuna ta ei ole paljastanud, kui palju ta makse maksab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles