Taani maksis Panama dokumentide informatsiooni eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Panama paberite keskse Mossack Fonseca advokaadibüroo silt Genfis.
Nn Panama paberite keskse Mossack Fonseca advokaadibüroo silt Genfis. Foto: AFP/SCANPIX

Taani maksis kuni kuus miljonit Taani krooni (veidi vähem kui miljon eurot) nn Panama dokumentides sisalduva informatsiooni eest kodanike kohta, kes võisid offshore-firmade avamisega maksude maksmisest hoiduda.

Tolli- ja maksuameti ametniku Jim Sørenseni sõnul hakatakse dokumente uurima, tuvastamaks võimalikku maksuvältimist. «Ma ei saa teiste riikide eest rääkida, kuid võin öelda, et me oleme Taanis ausad selle suhtes, millega võimud tegelevad,» sõnas ta ajakirjandusele.

Maksuametnike sõnul saadi informatsiooni juriidiliste dokumentide, kokkulepete ja kirjavahetuse kohta. «Kui meil on informatsiooni, mis puudutab mõnda teist riiki, siis me anname selle informatsiooni edasi vastavalt rahvusvahelistele lepetele,» lisas Sørensen.

Varem sel kuul teatas Kopenhaagen, et on saanud pakkumise informatsiooni eest nn Panama paberitest, mis võib puudutada kuni 600 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles