Trumpi väidetavast Kuuba äritegevusest on saamas Clintoni uus «relv»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Hillary Clinton esimese teledebati ajal 26. septembril
Donald Trump ja Hillary Clinton esimese teledebati ajal 26. septembril Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton süüdistab oma rivaali, vabariiklast Donald Trumpi, et ta seadis oma ärihuvid riigi huvidest ettepoole.

Clintoni andmetel võis Trump 1990. aastatel rikkuda USA poolt Kuubale kehtestatud kaubandusembargot, edastab Yle.

Sellest teatas ka väljaanne Newsweek, kuid Trump ei ole tema kohta esitatud väidet seni kommenteerinud. Samas on Clinton võtnud sel teemal agaralt sõna, tehes Trumpi oletatavast eksimusest oma uue «relva».

Newsweeki andmetel käisid Trumpi hotellide ja kasiinode esindajad 1998. aastal Kuubal eesmärgiga hakata seal äri tegema. Nad tegid seal läbi konsultatsioonifirmade kümnete tuhandete tollarite väärtuses investeeringuid.

Karmi kaubandusembargo tingimustes tohtisid ameeriklased Kuubal investeerida ainult valitsuse eriloal.

«Meieni on jõudnud andmed, mille kohaselt üritasid Trump ja ta kaastöötajad teha Kuubal äri. Seega võis Trump rikkuda seadusi ja ohustada riigi välispoliitikat,» teatas Clinton Chicagos aset leidnud kampaaniasündmusel.

Kampaaniameeskond ei ole Trumpi kaitseks sõna võtnud, kuid Trump pani Twitterisse Hillary Clintoni teemalise video, milles nimetab vastaskandidaati manipulaatoriks ning lubab, et ta astub julgelt talle vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles