Vene välisministeerium kutsub oma kodanikke välismaal ettevaatusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A young woman holds her smartphone at Red Square with the Kremlin's Spasskaya Tower, right, and St. Basil Cathedral, center, in the background in Moscow, Russia, Monday, July 25, 2016. (AP Photo/Pavel Golovkin)
A young woman holds her smartphone at Red Square with the Kremlin's Spasskaya Tower, right, and St. Basil Cathedral, center, in the background in Moscow, Russia, Monday, July 25, 2016. (AP Photo/Pavel Golovkin) Foto: Pavel Golovkin/AP

Venemaa Washingtoni saatkond suurendas julgeolekumeetmeid seoses välisministeriumi soovitusega Venemaa kodanikele olla välismaal ettevaatlik, ütles saatkonna pressiatašee Juri Melnik.

«Järgides välisministeeriumi soovitusi suurendame julgeolekumeetmeid,» ütles ta neljapäeva õhtul Interfaxile.

Küsimusele, kas saatkonnal on selget teavet selle või Venemaa kodanike vastu kavandatavate provokatsioonide kohta, vastas atašee, et selget teavet ei ole, need on ennetusmeetmed.

Ennist soovitas välisministeerium välismaal viibivatel Venemaa kodanikel olla ettevaatlik ja vältida 30. septembril avalikke paiku seoses võimalike rünnakutega Venemaa ja provokatsioonidega selle kodanike vastu.

«Moskvas pöörati tähelepanu hulga vabaühenduste, sh moslemiorganisatsioonide üleskutsetele korraldada 30. septembril reedese palvusega ühenduses nn üleilmne raevu- ja protestipäev vastustamaks uut rünnakusarja Aleppos,» seisab ministeeriumi veebilehele ilmunud teates.

«Sellega seoses soovitame Venemaa kodanikel, kes asuvad või elavad välismaal, rakendada homme mõistlikke ettevaatusmeetmeid ja vältida viibimist kohtades, kus raev ja protest võivad pöörduda nende väärikuse ja julgeoleku vastu,» lisati ministeeriumist.

Ametnikud ei välistanud, et taolist üritust võivad ära kasutada äärmuslased ja rünnata mitmes riigis Venemaad ja provotseerida selle kodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles