Kopenhaageni ooperimajast leiti hunnik kanepit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
COPENHAGEN 20050115 
Standing ovation after the grand opening of the new Opera House in Copenhagen, Denmark, January 15, 2004. 
Photo Jens N
COPENHAGEN 20050115 Standing ovation after the grand opening of the new Opera House in Copenhagen, Denmark, January 15, 2004. Photo Jens N Foto: Jens N

Taani politsei leidis ootamatult šikist Kopenhaageni ooperimajast suure hulga kanepit, vahendab The Local. 

Kanep avastati ooperimaja katuse all asuvast ventilatsioonisüsteemist juba veebruaris, kuid Taani politsei hoidis selle nüüdseni saladuses, et välja uurida, kes kanepilasti sinna peitnud oli.

Peale seitsmekuulist jälitustööd ja väidetavat kaamerate paigaldamist leiu ümbruskohta lootuses jäädvustada isik, kes kraamile järele tuleb, teatas politsei eile, et on uurimise lõpetanud. 75 kilo kanepit aga kantakse maha, kui kaotatud omand.

Ooperimaja asub Kopenhaageni kuulsa Christiania asumi lähedal, kus kanepi müüki avalikult teostatakse.

Christiania on asum Kopenhaageni Christianshavni linnaosas, tuntud ka kui Vabalinn Christiania. Seal elab 34 hektaril umbes 850 inimest. Christiania tekkis 1971. aastal, kui erineva taustaga inimesed (hipid) asustasid omavoliliselt mahajäetud sõjaväekasarmud. Christiania on hipiliikumise, anarhismil ja kollektivismil põhineva eluviisi tuntumaid paiku Euroopas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles