Süüria režiimiväed on kahes Aleppo linnaosas edasi tunginud (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud uurivad purustuste ulatust Aleppo Tariq al-Babi linnaosas.
Kohalikud uurivad purustuste ulatust Aleppo Tariq al-Babi linnaosas. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria režiimivägedel on õnnestunud nädal pärast uue pealetungi alustamist Aleppos kahes linnajaos edasi tungida, teatasid aktivistid ja riigimeedia reedel.

Süüria valitsusväed teatasid 22. septembril maavägede pealetungi alustamisest Aleppole, mis on alates 2012. aastast jagatud valitsuse ja ülestõusnute vahel. Teisipäeval vallutasid president Bashar al-Assadi väed Firafira linnaosa Aleppo ajaloolise vanalinna lähistel.

Linna põhjaosas hõivasid režiimiväed endise palestiinlaste põgenikelaagri Handarati ning vana Kindi haigla, teatas vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus direktor Rami Abdel Rahman.

Haigla oli alates 2013. aastast ülestõusnute käes ning selle vallutamine võimaldab režiimivägedel ähvardada opositsiooni käes olevaid Heluki ja Haydariyeh' linnaosi.

Vaatluskeskuse teatel hukkus reedel õhurünnakutes Helukile ja teistele linnajagudele 15 inimest, nende seas kaks last.

Aleppo keskosas peeti ägedaid kokkupõrkeid Suleiman al-Halabi linnajaos, mis lahutab ülestõusnute käes olevaid idapoolseid ja valitsusvägede kontrolli all olevaid Aleppo läänepoolseid linnaosi.

Valitsusväed üritavad vallutada Suleiman al-Halabi ülestõusnute käes olevat sektorit ja jõuda naabruses asuva peamise veevarustusjaamani.

Riigitelevisiooni teatel sai ülestõusnute raketitules Suleiman al-Halabi valitsuse sektorile surma 15 ja viga 40 tsiviilisikut.

Damaskus ja selle liitlane Venemaa on alates pealetungi algusest andnud Aleppo idapoolsetele linnaosadele pea katkematult õhulööke. Lisaks on ülestõusnute käes olevaid alasid tabanud tünnipommid ja suurtükituli.

Vaatluskeskuse sõnul on hukkunud 216 inimest, nende seas 40 last.

Valitsusvägede ja Venemaa rünnakud on teinud maatasa terveid elamukvartaleid ja löönud rivist välja haiglaid, viies ülestõusnute käes olevad alad humanitaarkatastroofi lävele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles