Küsitlus näitab Clintonile avadebati järel kolmeprotsendist edumaad (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ja tema demokraadist rivaal Hillary Clinton esmaspäevasel teledebatil.
Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump ja tema demokraadist rivaal Hillary Clinton esmaspäevasel teledebatil. Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton on läinud esimese teledebati järel vabariiklasest rivaali Donald Trumpi ees mõne protsendipunktiga juhtima, näitasid reedel avaldatud värsked küsitlustulemused.

Telekanali Fox News tellitud küsitluses uuriti 1009 registreeritud valija arvamust ning sellesse on lisatud 911 tõenäolise valija seisukohad. Küsitlus viidi läbi teisipäevast neljapäevani.

Esmaspäeval peetud presidendikandidaatide esimese teledebati järel läbiviidud küsitluse järgi toetab Clintonit 43 protsenti valijaist Trumpi 40 vastu.

Ehkki eksvälisministri edumaa jääb küsitluse kolmeprotsendise veamäära sisse, näitab see edumaa kasvatamist. Kahe nädala eest juhtis Clinton Trumpi ees ühe protsendiga.

Libertaaride presidendikandidaati Gary Johnsonit ja roheliste kandidaati Jill Steini toetab vastavalt kaheksa ja neli protsenti valijaist.

Michigani osariigis läbi viidud Detroit News-WDIV-TV küsitluse järgi juhib Clinton osariigis Trumpi ees seitsme protsendipunktiga.

Suurele osale ameeriklastest ei meeldi kummagi suurerakonna kandidaat. Fox Newsi küsitlusest selgus, et Clintonisse suhtub antipaatiaga 53 ning Trumpi 55 protsenti valijaist.

Trumpi peab usaldusväärseks 31 protsenti valijaist ehk kaheksa protsenti vähem kui septembri keskpaigas. Clintonit peab usaldusväärseks 35 protsenti valijaist, septembri keskpaigas oli see 34 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles