Sarkozy: Türgi koht on Aasias (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: AFP/SCANPIX

Endine Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy lubas, et kui ta valitakse järgmisel aastal riigijuhi kohale tagasi, tõmbaks ta pidurit Euroopa Liidu ja Türgi läbirääkimistele viimase ühinemiseks.

«Oleks aeg, et keegi ütleks Türgile – tema kohta on Aasias,» lausus Sarkozy. «Olen palavikuline eurooplane ja ma ei lepi kunagi euroalast lahkumisega – kuid Euroopa ei toimi praegu üldse,» ütles Sarkozy üleeile peetud kõnes.

Samuti lubas ta valituks osutumise korral anda Suurbritanniale võimalus taganeda otsusest liidust lahkumiseks. Sarkozy ütles, et annaks õiguse uueks rahvahääletuseks.

«Kuid seekord uue Euroopa, mitte vana Euroopa osas. Kas te tahate jääda? Kui jah, siis seda parem – ma ei saa leppida Euroopa suuruselt teise majanduse kadumisega sellal, kui käivad läbirääkimised Türgiga,» rääkis Sarkozy Suurbritanniast. «Ning kui vastus on ei, siis on see päriselt ei. Te olete kas sees või väljas,» lisas ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles