Mehhikos tapeti rünnakus sõjaväekonvoile viis sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad rünnakukohal.
Uurijad rünnakukohal. Foto: Reuters/ScanPix

Mehhiko loodeosas tapsid eile relvastatud isikud rünnakus sõjaväekonvoile viis sõdurit ja röövisid meditsiiniteenistuse auto koos haavatud kurjategijaga. 

Culiacáni linna põhjaosas korraldatud rünnakus, milles kasutati granaate ja tulirelvi, sai veel 10 inimest vigastada. Lisaks põles maha üks maastur. Kurjategijad varitsesid sõjaväelasi mitmes sõidukis.

Võimud teatasid esialgu nelja sõduri hukkumisest, ent regionaalse sõjaväejuhi Alfonso Duarte sõnul hukkus viis sõjaväelast.

Duarte ütles ajakirjanikele, et rünnaku korraldasid ilmselt vangistatud narkoparuni Joaquin «Jupats» Guzmáni pojad.

«Oleme mures. See oli argpükslik tegu,»ütles Sinaloa osariigi valitsuse peasekretär Gerardo Vargas Landeros pärast rünnakut Sinaloa narkokartelli kantsi Culiacáni linna lähedal. Duarte sõnul võitleb Guzmáni vend Aureliano Guzmán Loera ehk «El Guano» piirkonnas kontrolli pärast uimastitootmise üle Beltrán Leyva narkokartelliga.

Guzmáni kaks poega Jesus Alfredo ja Ivan on võimude poolt tagaotsitavad. Guzmán ise on alates jaanuarist vahi all ja ootab väljaandmist Ameerika Ühendriikidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles