Türgi arreteeris Fethullah Güleni venna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fethullah Gülen.
Fethullah Gülen. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi politsei pidas täna kinni riigipöördekatses süüdistatava ja Ameerika Ühendriikides elava vaimuliku Fethullah Güleni venna, teatas riigimeedia.

Politsei võttis Kutbettin Güleni vihje peale kinni sugulase kodus Izmiri provintsi Gaziemiri piirkonnas, vahendas uudisteagentuur Anadolu.

Tegemist on esimesega Güleni viiest elusolevast vennast ja õest, kes putšikatse järel vahi alla on võetud. Teda süüdistatakse relvastatud terrorirühmitusse kuulumises, lisas Anadolu üksikasju täpsustamata. Kutbettin Güleni kuulab üle terrorivastane politsei.

Kunagine Recep Tayyip Erdoğani liitlane Fethullah Gülen elab Ühendriikides eksiilis alates 1999. aastast. Türgi süüdistab teda 15. juuli riigipöördekatse korraldamises, Gülen on neid süüdistusi kategooriliselt eitanud. Putšikatse järel on vahistatud umbkaudu 32 000 inimest.

Türgi meedia andmeil on Gülenil viis venda – kellest kaks on surnud – ning kaks õde.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles