Liibüas sai lahingus surma Hollandi ajakirjanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa valitsusmeelsete vägede annavad tuld ISISe võitlejate suunas Sirte lähedal.
Liibüa valitsusmeelsete vägede annavad tuld ISISe võitlejate suunas Sirte lähedal. Foto: SCANPIX

Liibüas sai surma Hollandi ajakirjanik Jeroen Oerlemans, kes kajastas valitsusmeelsete vägede pealetungi Sirte linnale, teatasid pühapäeval meedikud.

«Ajakirjanik sai Islamiriigi snaiprilt kuulitabamuse rindu, kui kajastas Sirte lahinguid,» ütles Misrata haigla doktor Akram Gliwan.

Fotoagentuuri Beeldunie eestkõneleja Eike den Hertogi sõnul jäi Oerlemansist maha naine ja kolm väikest last. Oerlemansi surnukeha tuuakse kodumaale esmaspäeval.

Liibüa valitsusmeelsed väed tapsid vähemalt kümme äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadisti, kes üritasid põgeneda oma ümberpiiratud kantsist Sirtest, teatas pühapäeval riigi ühtsusvalitsus.

Rahvusliku leppe valitsuse väed on võtnud džihadistid kukutatud diktaatori Muammar Gaddafi kodulinnas Sirtes piiramisrõngasse, sestsaadik kui nad 12. mail pealetungi alustasid.

Kuid suitsiidirünnakud ja snaiprituli äärmuslaste suunalt on aeglustanud pealetungi, mida toetavad ka Ühendriikide õhujõud.

Lahingutes on saanud surma umbes 450 ja haavata 2500 valitsusvägede sõdurit. IS-i võitlejate kaotused on teadmata.

Sirte kaotamine oleks raske löök IS-ile, mis on pidanud viimastel kuudel taanduma nii Süürias kui Iraagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles