Kongo rongirünnakus tapeti 14 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frederic Bitsangou ehk pastor Ntoumi jüngrid märtsikuus tehtud fotol.
Frederic Bitsangou ehk pastor Ntoumi jüngrid märtsikuus tehtud fotol. Foto: AFP Photo/Marco Longari

Kongo Vabariigi pealinnast Brazzavillest lõunas korraldatud rongirünnakus tapeti 14 inimest, kelle seas kaks sõdurit ja mitu last, teatas pühapäeval politsei.

Veresaunas kahtlustatakse endisi mässulisi rühmitusest Ninja Nsiloulou, keda juhtis Frederic Bintsamou ehk pastor Ntoumi.

Rünnak leidis aset Mindouli linnas.

"Tapeti 14 inimest, kelle seas mitu last. See oli kohutav. Nad korraldavad üha rohkem ja rohkem terrorirünnakuid," ütles politsei eestkõneleja Jules Monkala Tchoumou.

Viimase aja relvakokkupõrked sissidega on sundinud tuhandeid kohalikke elanikke kodudest lahkuma ja mitmed külad piirkonnas on täiesti tühjaks jäänud.

Brüsseli ja Brazzaville'i suhted halvenesid pärast seda, kui Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini kritiseeris 20. märtsi presidendivalimisi, millega 32 aastat Kongot valitsenud Sassou Nguesso pikendas võimuperioodi veel viie aasta võrra.

Nguesso võit sai võimalikuks alles pärast oktoobrikuist põhiseadusreferendumit, millega tühistati presidendi kahe ametiaja piirang. Opositsiooni mõistis endise õhudessantväelase otsuse järgmiseks ametiajaks kandideerida "riigipöördena" hukka.

Kongos on alates Nguesso valimisvõidust olnud rahutu.

Bintsamou toetas valimistel Nguesso rivaali Guy-Brice Parfait Kolelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles