Saudid hakkavad saama palka Gregoriuse kalendri järgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Saudi Araabia läks kulutuste kärpimise eesmärgil avalikele teenistujatele palga maksmisel üle Gregoriuse kalendrile, sest viimase kuu on pikem, kirjutas kohalik meedia täna.

Seni tugines palgagraafik 12-kuulisele hižri ehk islamikalendrile, mille kuu pikkus on 29 või 30 päeva. Islami kalendris on kokku 354 või 355 päeva.

Valitsus kiitis muudatuse heaks möödunud nädalal ning see jõustus 1. oktoobril, kirjutasid Arab News ja Saudi Gazette. Möödunud nädalal kärpis valitsus 20 protsendi võrra ka ministrite palku ja külmutas madalama astme avalike teenistujate palgad.

Maailma suurim naftaeksportija Saudi Araabia üritab kärpida eelarvekulutusi ning suunata oma majanduse raskuskeset rohkem erasektorisse.

Avalikus sektoris töötab pea kaks korda rohkem saudiaraablasi kui erasektoris. Avalikus sektoris on erasektoriga võrreldes vähem töötunde ja rohkem puhkepäevi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles